Zkaramelizovaný bůček s křepelčími vejci – Thịt kho tàu

Doba přípravy: Do 2 hodin
Počet porcí: 4
Zkaramelizovaný bůček s křepelčími vejci – Thịt kho tàu  Foto: Zkaramelizovaný bůček s křepelčími vejci – Thịt kho tàu Foto: Vietnamská kuchařka s rodinným příběhem

Vietnamci bůček milují a upravují jej velmi často. Na rozdíl od nás maso rádi žvýkají, klidně vaření protáhněte, až maso změkne podle vašich představ. Obalením v karamelu bůček získá lahodnou nasládlou krustu a sladkost se naplno rozvine pomalým vařením.

Další autentické recepty z nové Vietnamské kuchařky najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Podzimní číslo časopisu Prima FRESH  Foto:

Vychutnejte si pestrý podzim s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Podzimní číslo časopisu Prima FRESH nabízí téměř 80 nových receptů, které vás provedou pestrým obdobím podzimu. Najdete ho v prodeji už od středy 13. září!
Suroviny
  • cukr krupice 2 lžíce
  • vepřový bůček 1 kg
  • sůl 2 lžičky
  • rybí omáčka 1 lžíce
  • glutamát 1 lžička
  • křepelčí vejce 4–8 ks
  • rýže k podávání
Postup
1

V hrnci rozehřejte cukr na karamel.

2

Bůček nakrájejte na plátky 5 x 2 x 1 cm a promíchejte ho v hrnci s karamelem se solí, rybí omáčkou a glutamátem. Nechte 30 minut odležet.

3

Hrnec s masem zahřívejte na nejvyšší stupeň a za stálého míchání opékejte maso. Nepřilévejte vodu, maso by se dokonale neobalilo v karamelu. Restujte zhruba 10 minut, až ztmavne. Přilijte vodu, aby maso bylo skoro celé potopené, zakryjte pokličkou a vařte doměkka na středním stupni zhruba 1 hodinu, až se vyvaří skoro všechna voda.

4

Mezitím uvařte vejce natvrdo, slijte je a oloupejte. Na posledních 10 minut je vložte k masu. Podávejte s rýží.

5

PRIMA TIP: Někdy se vejce přidávají až v závěru, jindy do základu marinády. Nakrájejte je nadrobno a promíchejte s masem v karamelu.