Zimní zelný salát s hruškou a vlašskými ořechy

Doba přípravy: Do 30 minut
Počet porcí: 2–4
Zimní zelný salát s hruškou a vlašskými ořechy  Foto: Zimní zelný salát s hruškou a vlašskými ořechy Foto: kuchařka Přirozeně

Díky zahřívací hořčici a vydatné kapustě je tento salát ideální volbou pro zimní měsíce, protože pálivý dijon pomáhá zahnat chlad. Klasický pár hrušky a vlašských ořechů oživí čerstvá máta. Celý salát lze udělat velice rychle. A dokonale se hodí k nedělní pečeni nebo jako rychlý oběd.

Suroviny
  • vlašské ořechy 1 hrst
  • červené zelí, nakrájené 1/2 hlávky
  • hlávková kapusta, nakrájená 1/2 hlávky
  • hruška, nakrájená na kostičky 1 ks
  • čerstvá máta, nahrubo nasekaná 1 hrst
  • Zálivka:
    dijonská hořčice 3 lžičky
  • olivový olej 3 lžíce
  • jablečný ocet 3 lžičky
  • sůl
Postup
1

Na pánvi na smažení na středním plameni lehce nasucho opražte vlašské ořechy po dobu 4–5 minut a dejte si pozor, abyste je nespálili. Dejte stranou vychladit a pak je nahrubo nasekejte.

2

Vložte nakrájené zelí, hrušku a většinu máty do velké mísy. Smíchejte zálivku ve sklenici nebo džbánku, vlijte do salátu, důkladně promíchejte a dochuťte solí.

3

Podávejte posypané vlašskými ořechy a zbývající mátou.