Vermicelli s kuřecími jatýrky a rajčatovou omáčkou

Doba přípravy: Do 1 hodiny
Počet porcí: 4
Vermicelli s kuřecími jatýrky a rajčatovou omáčkou Foto: Vermicelli s kuřecími jatýrky a rajčatovou omáčkouFoto: www.panzani.cz

Kombinace nudlí a kuřecích jater se vám možná bude zdát trochu nezvyklá, ale opravdu stojí za to! Navíc se skvěle dochucenou rajčatovou omáčkou. ;)

Suroviny
Postup
1

Uvařte těstoviny podle instrukcí na obalu.

2

Spařte rajčata ve vroucí vodě, nechte zchladnout a oloupejte. Rozčtvrťte rajčata, vyjměte semínka a nakrájejte na plátky.

3

Ve velké pánvi orestujte na oleji jatýrka s česnekem, cibulí a chilli papričkou pokrájenou na plátky. Přidejte koňak, nechte vyvařit a přidejte drcaná rajčata společně s vývarem.

4

Přidejte do omáčky bobkový list, osolte, opepřete, přidejte cukr a nechte provařit na středním plameni okolo 10 minut.

5

Přidejte smetanu, pokrájená rajčata a nahrubo nasekanou bazalku.

6

Vermicelli mohou být přidány do omáčky nebo podávány jako příloha. Jednotlivé porce dozdobte parmazánem.

Všechny recepty, které Zdeněk Pohlreich připravil s Panzani, najdete na webové stránce Panzani.

Kuřecí jatýrka v týhle kombinaci bude mít rád i ten, kdo je do týhle doby nenáviděl. Tak strašně je to dobrý!

Poutak Panzani  4 Foto: