Vepřové stew se zeleninou a gnocchi

Doba přípravy: Do 1,5 hodiny
Počet porcí: 4
Vepřové stew se zeleninou a gnocchi  Foto: Vepřové stew se zeleninou a gnocchi Foto: Klára Michalová - @sklarouvkuchyni

Stew je název pro pomalu dušené jídlo z masa, zeleniny, popřípadě i s přílohou v jednom hrnci. Společným vařením se všechny chutě krásně prolnou a vytvoří výtečnou omáčku. Je to vlastně modernější pojetí našeho guláše, jen s přídavkem zeleniny a s gnocchi místo knedlíku :)

Článek

9 skvělých receptů s gnocchi Foto:

9 skvělých receptů s gnocchi

Recepty s gnocchi mohou být velice jednoduché, ale přesto s nimi dokážete okouzlit celou rodinu, přátele i známé. Máme pro vás několik receptů, které rozhodně stojí za to!
Suroviny
  • olej 2 lžíce
  • vepřová plec 600 g
  • cibule 2 ks
  • mrkev 2 ks
  • celer 1/4 bulvy
  • řapíkatý celer 3 řapíky
  • žampiony 150 g
  • rajský protlak 2 lžíce
  • uzená mletá paprika 1 lžíce
  • voda nebo vývar
  • sušený rozmarýn 1 lžička
  • sušený tymián 1 lžička
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • gnocchi 1 balení (500 g)
Postup
1

Maso nakrájejte na kostky, v kastrolu je na oleji osmahněte dohněda a vyndejte do misky.

2

Na výpeku osmažte cibuli dozlatova a pak přidejte nahrubo nakrájenou mrkev, oba celery a žampiony na čtvrtky. Restujte asi 5 minut, pak přidejte protlak a papriku, zarestujte, přidejte zpátky maso a zalijte horkou vodou nebo vývarem tak, aby směs v hrnci byla téměř potopená. Přisypte bylinky a dochuťte solí a pepřem.

3

Přiveďte k varu, přiklopte poklicí a na mírném ohni duste asi hodinu, až bude maso měkké.

4

Poté do hrnce přisypte gnocchi a duste ještě asi 8 minut. Podávejte v hlubokých talířích se lžící.