Vepřová krkovice na cibuli a pivu

Doba přípravy: Do 1 hodiny
Počet porcí: 4
Vepřová krkovice na cibuli a pivu Foto: Vepřová krkovice na cibuli a pivuFoto: S vášní pro jídlo

S tímhle jídlem nebudete mít moc práce a je navíc možné, že většinu surovin najdete doma. Pivo můžete použít vlastně jakékoliv, které vám chutná a které potom budete k hotovému jídlu upíjet. ;)

Článek

Pečínka na česneku s houbami Foto:

Výborné recepty, kde má hlavní slovo vepřová krkovice – připravte grily!

Plátky vepřové krkovice neodmyslitelně patří k letnímu i prvnímu jarnímu grilování. Z tohoto kousku masa si ale můžete připravit řadu dalších dobrot jako například burger,...
Suroviny
  • velká cibule 2 ks
  • vepřová krkovice, asi 2 cm tlusté plátky 4 ks
  • sůl, pepř
  • trocha oleje
  • majoránka
  • pivo (např. 12°) 150 ml
  • kousek másla, vychlazený
Postup
1

Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké měsíčky. V misce promíchejte s trochou oleje a majoránky a polovinu rozprostřete na dno zapékací mísy.

2

Krkovičku z obou stran lehce osolte, opepřete a rozložte na cibuli.

3

Zbytek cibule navršte na krkovičku a vše podlijte pivem.

4

Zapékací mísu přiklopte víkem a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C na 15 minut. Potom víko odklopte, krkovičku přelijte šťávou ze dna mísy a pečte ještě asi 30 minut. Během toho je dobré krkovičku ještě několikrát přelít.

5

Hotové maso spolu s cibulí vyndejte z mísy a do šťávy vmíchejte ledový kousek másla, který šťávu zahustí a zjemní.