Veganská pochoutka: Kešu sýr

Doba přípravy: Do 30 minut
Počet porcí: 1 ks
Veganská pochoutka: Kešu sýr Foto: Veganská pochoutka: Kešu sýrFoto: kuchařka A co teda jíš?

V případě, že vám nedělá dobře laktóza nebo jste se dali na veganské stravování, dřív nebo později se vám zasteskne po lahodném sýru. Existuje ale řešení – sýr z tučných kešu ořechů je opravdu skvělý, doporučujeme vyzkoušet a dochutit podle vašich preferencí...

Recept

Mandlový sýr se šalvějí  Foto:

Mandlový sýr se šalvějí

Připravte si netradiční raw sýr z mandlí, které jsou výborným zdrojem vitamínů a dalších cenných látek. Jsou bohatou zásobárnou hořčíku, železa, vitamínů A, B a E a vlákniny.
Suroviny
Postup
1

Ořechy namočte nejméně na 1 hodinu do vody, sceďte a přesypte do mixéru spolu s lahůdkovým droždím, česnekem, sirupem, citronovou šťávou, solí a vším, co vás napadne (bylinky, pepř nebo chilli fungují bezvadně). Zalijte polovinou vody a rozmixujte dohladka.

2

Druhou polovinu vody přelijte do rendlíku, pečlivě promíchejte s agarem, nechte 2 minuty probublávat a sundejte z plotny. Ještě než začne agar tuhnout, vmíchejte do něj rozmixovanou ořechovou směs.

3

Připravenou směs nalijte do pečicím papírem vyložené misky o objemu přibližně 250 ml (můžete samozřejmě použít i vícero malých formiček), nechte trochu vychladnout a uložte alespoň na 2 hodiny do lednice. Hotový sýr následně aplikujete na veškeré karbohydráty v dosahu.