Tuna bowl – grilovaný tuňák se zeleninou

Doba přípravy: Do 30 minut
Počet porcí: 2–4
Tuna bowl – grilovaný tuňák se zeleninou Foto: Tuna bowl – grilovaný tuňák se zeleninouFoto: Cat & Cook

Mnoho asijských pokrmů si můžete vychutnat v krásných miskách a výsledné jídlo hýří barvami. Jako například tato miska "tuna bowl", nad kterou se vám rozhodně sbíhají sliny!

Článek

Negima Yakitori Foto:

14 receptů na japonský způsob

Máte rádi sushi nebo třeba rámen a rádi byste ochutnali jiná jídla s japonským šmrncem? Z našeho seznamu si rozhodně vyberete :)
Suroviny
  • steak kvalitního tuňáka žlutoploutvého 2 x 150 g
  • sezamový / arašídový olej 2–3 lžíce
  • černý a světlá sezam
  • quinoa / rýže
  • fazole edamame
  • výhonky / okurka / ředkvičky / mrkev / pak choi
  • koriandr
Postup
1

Tuňáka zalijte sójovou omáčkou, olejem a nechte minimálně 3 hodiny marinovat v lednici.

2

Mezitím si podle návodu připravte quinou / rýži, nakrájejte mango a zeleninu. Mrkev na nudličky, ředkvičky, okurku, avokádo na plátky, mango na kostičky. Použít můžete zeleninu jakou máte rádi, záleží na vaší chuti.

3

Pánev rozpalte na sucho, na talíř si připravte sezam. Tuňáka orestujte z každé strany cca 1 minutu nebo podle chuti. Měl by ale zůstat „blue rare“ neboli téměř syrový. Až bude tuňák hotový, rovnou z pánve ho přendejte na talíř se seznamem a obalte ho ze všech stran. Nechte na suchém ubrousku odpočívat.

4

Do misky postupně naskládejte quinou / rýži a zeleninu. Tuňáka nafilírujte (nakrájejte na tenké plátky) a přidejte do misky. Na závěr posypte zeleninu sezamem. Podávejte se sójovou omáčkou, která poslouží na dochucení a osolení vaší super zdravé misky, výborná je také japonská či česneková majonéza.