Tradiční ořechové brownies

Doba přípravy: Do 1 hodiny
Počet porcí: 24 ks
Tradiční ořechové brownies  Foto: Tradiční ořechové brownies Foto: kuchařka Kurz domácího pečení

Hutné, dekadentní, naprosto návykové a navíc nesmírně jednoduché na přípravu – co jiného si od receptu na brownies přát? Zkuste i některou z méně typických variací.

Suroviny
Postup
1

Předehřejte troubu na 180 °C nebo 160 °C v případě použití funkce horký vzduch. Vymažte vyšší plech nebo formu o rozměrech 16 x 26 cm máslem. Dno spolu s delšími stranami vyložte jedním kusem pečicího papíru.

2

Čokoládu nalámejte a máslo nakrájejte do středně velké žáruvzdorné misky. Postavte ji na hrnec s mírně vroucí vodou tak, aby se voda nedotýkala dna misky. Za občasného míchání nechte máslo a čokoládu rozpustit dohladka. Sejměte a nechte zlehka zchladnout.

3

Vejce prošlehejte vidličkou a přidejte je i s cukrem do čokoládové směsi. Prošlehejte metličkou.

4

Mouku, kakao a prášek do pečiva prosejte do tekuté směsi a dobře promíchejte. Ořechy opražte nasucho v pánvi nebo na plechu v troubě rozehřáté na 180 °C a vmíchejte do těsta. Vlijte ho do připravené formy a rovnoměrně rozprostřete. Pečte v předehřáté troubě 35–40 minut nebo dokud se na špejli zapíchnuté do středu nebudou zachytávat vláčné drobky. Nechte vychladnout ve formě.

5

Pomocí přečnívajícího pečicího papíru vyjměte brownies z formy. Nakrájejte na čtverečky a podávejte samotné nebo sypané moučkovým cukrem či kakaem.