Tousty s pomerančovým mascarpone, borůvkami a medem

Doba přípravy: Do 1 hodiny
Počet porcí: 4–6
Tousty s pomerančovým mascarpone, borůvkami a medem  Foto: Tousty s pomerančovým mascarpone, borůvkami a medem Foto: Rychlé večeře pro školáky

Mascarpone je sladký, měkký sýr podobný tavenému sýru. Tento moučník se pohybuje na hranici mezi sladkou a slanou chutí, a proto je to pochoutka vhodná doprostřed týdne. Podávejte jako dezert nebo jako luxusní snídani.

Článek

Nejlepší recepty z mascarpone Foto:

10 sladkých pokušení s mascarpone

Mascarpone je italský čerstvý sýr z tučné smetany. Ač sýr, používá se především při přípravě dezertů, protože má neobyčejně jemnou krémovou strukturu a lahodnou chuť.
Suroviny
  • mascarpone o pokojové teplotě 3/4 hrnku (185 g)
  • kůra a šťáva z 1 malého pomeranče
  • 12 mm silné plátky bílého chleba nebo bagety 6 ks
  • borůvky 1 hrnek (125 g)
  • med na pokapání
Postup
1

V misce smíchejte mascarpone s pomerančovou kůrou a šťávou. Dejte stranou.

2

Plátky chleba lehce opečte v opékači topinek a nechte je mírně vychladnout. Na každý plátek chleba dejte velké množství směsi s mascarpone a navrch dejte borůvky. Pokapejte medem a ihned podávejte.