Thajský salát s vermicelli

Doba přípravy: Do 30 minut
Počet porcí: 4
Thajský salát s Vermicelli Foto: Thajský salát s VermicelliFoto: www.panzani.cz

Dnešní těstovinový recept si hraje s asijskými chutěmi. Vyzkoušejte a překvapte své kolegy v práci!

Suroviny
  • vermicelli 300 g
  • kuřecí prsa 600 g
  • sladká chilli omáčka 60 ml
  • olivový olej 1 lžíce
  • mrkev 2 ks
  • salátová okurka 1 ks
  • sůl
  • Dresink:
    čerstvý zázvor 1 ks
  • sladká chilli omáčka 3 lžíce
  • limetka – šťáva 2 ks
Postup
1

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Sójovou omáčku smíchejte se sladkou chilli omáčkou.

2

V této směsi nechte marinovat kuřecí prsa vcelku alespoň dvě hodiny. Na dresink oloupejte zázvor, nakrájejte ho na malé kostičky a v misce smíchejte se sójovou omáčkou, sladkou chilli omáčkou a limetovou šťávou.

3

Polovinu dresinku nalijte na vychlazené těstoviny a dobře promíchejte. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Do pánve dejte lžíci oleje a marinované maso na něm zprudka opečte.

4

Takto připravená prsa dejte na plech a pečte v troubě přibližně 6 minut. Oloupejte mrkev a nakrájejte na proužky. Okurku přepulte, lžící odstraňte semínka a nakrájejte ji na slabé plátky.

5

Maso vyndejte z trouby a nakrájejte na tenké plátky. Do misek rozdělte těstoviny, přidejte zeleninu, maso a vše ještě přelijte zbylým dresinkem.