Thajský salát s vermicelli

Doba přípravy: Do 30 minut
Počet porcí: 4
Thajský salát s Vermicelli Foto: Thajský salát s VermicelliFoto: www.panzani.cz

Dnešní těstovinový recept si hraje s asijskými chutěmi. Vyzkoušejte a překvapte své kolegy v práci!

Suroviny
  • vermicelli 300 g
  • kuřecí prsa 600 g
  • sladká chilli omáčka 60 ml
  • olivový olej 1 lžíce
  • mrkev 2 ks
  • salátová okurka 1 ks
  • sůl
  • Dresink:
    čerstvý zázvor 1 ks
  • sladká chilli omáčka 3 lžíce
  • limetka – šťáva 2 ks
Postup
1

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Sójovou omáčku smíchejte se sladkou chilli omáčkou.

2

V této směsi nechte marinovat kuřecí prsa vcelku alespoň dvě hodiny. Na dresink oloupejte zázvor, nakrájejte ho na malé kostičky a v misce smíchejte se sójovou omáčkou, sladkou chilli omáčkou a limetovou šťávou.

3

Polovinu dresinku nalijte na vychlazené těstoviny a dobře promíchejte. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Do pánve dejte lžíci oleje a marinované maso na něm zprudka opečte.

4

Takto připravená prsa dejte na plech a pečte v troubě přibližně 6 minut. Oloupejte mrkev a nakrájejte na proužky. Okurku přepulte, lžící odstraňte semínka a nakrájejte ji na slabé plátky.

5

Maso vyndejte z trouby a nakrájejte na tenké plátky. Do misek rozdělte těstoviny, přidejte zeleninu, maso a vše ještě přelijte zbylým dresinkem.

Všechny recepty, které Zdeněk Pohlreich připravil s Panzani, najdete na webové stránce Panzani.

Tenhle recept je důkaz, že použití těstovin je fakt pestrý. Jen pamatujte na to, že ať už těstoviny vaříte jakkoli, voda musí být slaná jako moře!

Poutak Panzani  4 Foto: