Teplý čočkový salát s fetou

Doba přípravy: Do 1 hodiny
Počet porcí: 4
Teplý čočkový salát s fetou Foto: Teplý čočkový salát s fetouFoto: profimedia.cz

Jemná vůně zelené čočky skvěle pasuje k výraznému ovčímu feta sýru, který je také dobrým zdrojem vápníku.

Suroviny
Postup
1

Do hrnce dejte čočku a bobkový list, přilijte větší množství vody. Vařte 30–40 minut nebo dokud nebude čočka měkká.

2

Olivový olej, balzamikový ocet, rozdrcený česnek, sůl a hořčici v prášku vyšlehejte dohromady v malé misce, abyste připravili zálivku.

3

Čočku nechte okapat a dejte ji do nahřáté servírovací mísy. Vmíchejte rajčata, petrželku a zálivku. Navrch přidejte fetu, dochuťte solí a pepřem a podávejte.