Tagliatelle s lanýžem

Doba přípravy: Do 30 minut
Počet porcí: 4
Tagliatelle s lanýžem Foto: Tagliatelle s lanýžemFoto: www.panzani.cz

Těstoviny s lanýžem a lanýžovým olejem jsou ideálním slavnostním pokrmem, především pokud chcete zapůsobit na rodinu i přátele netradiční chutí.

Suroviny
Postup
1

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.

2

Na pánvi si rozpusťte máslo, na něm zpěňte česnek nasekaný na drobné kostičky, zalijte smetanou a vše pomalu svařte.

3

Mezitím si nakrájejte najemno jeden lanýž, přidejte ho ke smetaně a společně provařte asi 2 minuty.

4

Nakonec takto připravenou směs smíchejte s těstovinami. Na talíři posypte parmazánem, zakápněte lanýžovým olejem a poklaďte tenkými plátky lanýže.