Tagliatelle s lanýžem

Doba přípravy: Do 30 minut
Počet porcí: 4
Tagliatelle s lanýžem Foto: Tagliatelle s lanýžemFoto: www.panzani.cz

Těstoviny s lanýžem a lanýžovým olejem jsou ideálním slavnostním pokrmem, především pokud chcete zapůsobit na rodinu i přátele netradiční chutí.

Suroviny
Postup
1

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.

2

Na pánvi si rozpusťte máslo, na něm zpěňte česnek nasekaný na drobné kostičky, zalijte smetanou a vše pomalu svařte.

3

Mezitím si nakrájejte najemno jeden lanýž, přidejte ho ke smetaně a společně provařte asi 2 minuty.

4

Nakonec takto připravenou směs smíchejte s těstovinami. Na talíři posypte parmazánem, zakápněte lanýžovým olejem a poklaďte tenkými plátky lanýže.

Všechny recepty, které Zdeněk Pohlreich připravil s Panzani, najdete na webové stránce Panzani.

Tohle je opravdický svátek, hotový za pár minut. Lanýže u nás nejsou tolik obvyklé, ale jejich chutí ohromíte své přátele i rodinu. Nejlepší jsou čerstvé, i když ty je někdy těžké koupit. Praktickou alternativou jsou lanýže v plechovce.

Panzani - pouták Foto: