Steakový salát s chřestem a červenou řepou

Doba přípravy: Do 30 minut
Počet porcí: 4
Steakový salát s chřestem a červenou řepou  Foto: Steakový salát s chřestem a červenou řepou Foto: archiv Hellmann´s

Salát s velkou porcí masa je plnohodnotné jídlo, které servírujte ideálně jako večeři. Dobrý steak doplňte zeleninou a vejci a nezapomeňte na chuťově výrazný dresink!

Suroviny
  • steak z hovězí svíčkové nebo roštěnce 2x 200 g
  • sůl a čerstvě namletý barevný pepř
  • olej na restování
  • Křenový dresink:
    smetana 1 lžíce
  • jemně strouhaný křen 1 lžíce
  • tatarská omáčka (např. Hellmann´s) 3 lžíce
  • šťáva z 1 a půl citronu
  • špetka cukru
  • Salát:
    zelený chřest 12 stonků
  • uvařená červená řepa 4 malé bulvy
  • křepelčí vajíčka (nebo 2 slepičí) 6 ks
  • rukola 200 g
  • nastrouhaná kůra z 1 a půl citronu
Postup
1

Bifteky mírně osolte, hojně posypte drceným pepřem. Dobře rozehřejte olej na celokovové pánvi. Vložte bifteky a zprudka opečte z jedné strany do světle hněda, poté otočte a opět zprudka restujte. Celou pánev dejte do dobře vyhřáté trouby na 190 °C a dopečte cca 8 minut. Biftek vytáhněte z trouby, nechte 5 minut odpočinout pod alobalem a nakrájejte na tenké plátky.

2

Mezitím si připravte dresink – smíchejte všechny ingredience v misce a nechte prozatím stranou.

3

Chřest povařte 2 minuty v lehce osolené vodě. Křepelčí vejce uvařte natvrdo (5 minut) a oloupejte.

4

Na talíře naaranžujte plátky masa, rukolu, řepu nakrájenou na osminky a křepelčí vejce rozkrojená na půlky. Pokapejte křenovým dresinkem a posypte nastrouhanou citronovou kůrou.