Špekáčky na leču s pivem

Doba přípravy: Do 30 minut
Počet porcí: 3–6
Špekáčky na leču s pivem Foto: Špekáčky na leču s pivemFoto: V kuchyni vždy otevřeno

Teď už si opékání nad ohněm příliš neužijeme – když je na ně chuť, nezbývá tedy nic jiného, než je zpracovat jinak. Většinou to vyřeší buřtguláš. Můžete je ale také naložit do marinády nebo připravit na leču s černým pivem! ;)

Článek

Špekáčky na černém pivu Foto:

22 neodolatelných jídel s uzeninami. Je libo klobásku, špekáček nebo párek?

Možná mají ne příliš dobrou pověst, ale ruku na srdce, dobrá uzenina je prostě skvělá. A pokud sáhnete po kvalitním výrobku, který je připraven z dobrého masa a prošel...
Suroviny
  • kvalitní špekáčky (např. i tmavé čertovské) 6 ks
  • rajčata 5 ks
  • bílé papriky 3 ks
  • cibule, střední 4 ks
  • česnek 3 stroužky
  • tymián nebo saturejka pár snítek
  • kečup cca 200 ml
  • worcester 1 lžíce
  • černé pivo 300 ml
  • sůl, pepř
Postup
1

Zeleninu pokrájejte na kousky, cibuli na měsíčky.

2

Špekáčky z jedné strany prořízněte a mezery naplňte cibulí.

3

Zbylou cibuli vložte do pekáčku, přilijte olej a orestujte.

4

Poté přidejte zeleninu, bylinky, osolte, přelijte kečupem, pivem, vmíchejte sójovku s worcesterem a nechte probublávat asi 10 minut.

5

Na směs vyskládejte špekáčky zářezy nahoru a vložte zakryté do trouby vyhřáté na 200 °C. Po 15 minutách odkryjte, špekáčky šťávou přelijte a dopečte.