Spaghetti cacio & pepe

Doba přípravy: Do 30 minut
Počet porcí: 4
Spaghetti cacio & pepe Foto: Spaghetti cacio & pepeFoto: Just Spice

Občas se stane, že prostě nestačíte nakoupit nebo vám do dveří vrazí nečekaná návštěva. Nezoufejte, italská kuchyně je plná bleskových receptů, na které budou stačit zásoby ze špíze.

Tedy pokud máte ve spíži dobře vymyšlené stálé zásoby. Pokud ano, nikdo vás nikdy nezaskočí. Následující recept je z těch nejjednodušších, ale na chuti mu to nic neubírá. To je koneckonců důvod, proč ho Italové vaří po staletí. A že jsou mlsní! V žádném případě nešetřete na kvalitě surovin, potřebujete jich jen pár!

Suroviny
  • špagety 400 g
  • hrubě podrcený nebo hrubě namletý černý pepř, nejlépe talicherry z JUST SPICE 1 lžíce
  • strouhaný Pecorino Romano + k podávání 120 g
Postup
1

Špagety uvařte v osolené vodě na skus, hrneček vody od vaření si nechte.

2

Na velké pánvi rozehřejte olej a asi 30 vteřin na něm restujte pepř, než se rozvoní. Vhoďte scezené špagety a strouhaný sýr.

3

Promíchejte a přidejte tolik vody z vaření špaget, aby se špagety obalily krásně krémovou omáčkou. Ne moc!

4

Hned neste na stůl. Nezapomeňte na sklenici vína.