Spaghetti aglio olio e peperoncino

Doba přípravy: Do 30 minut
Počet porcí: 4
Spaghetti Aglio, Olio e Peperoncino  Foto: Spaghetti Aglio, Olio e Peperoncino Foto: Italská pasta nejen těstoviny

Špagety s česnekem, olivovým olejem a chilli jsou nejznámější labužníkův fast-food: jídlo, na kterém si můžete pochutnat v jakékoli denní době, když vás honí mlsná, tak klidně i o půlnoci. Pokud chcete, můžete pro výraznější chuť přidat ančovičky.

Příprava tohoto skvělého jídla je opravdu jednoduchá! Přesvědčte se v našem videoreceptu:

Suroviny
  • sušené špagety 450 g
  • Omáčka:
  • česnek, oloupaný a nadrobno nakrájený 6 stroužků
  • čerstvá červená chilli paprička, nakrájená 1 ks
  • ančovičkové filety v oleji (nemusí být) 4 ks
Postup
1

Ve velkém hrnci vroucí osolené vody uvařte těstoviny al dente, trvá to přibližně 5–6 minut.

2

Mezitím ve velké pánvi ohřejte olej a jemně v něm osmažte chilli a česnek. Pozor, nesmí se připálit! Nyní můžete také přidat ančovičky a nechat je v oleji rozpustit. Omáčka bude hotová za necelých 5 minut.

3

Uvařené těstoviny vyndejte z vody pomocí kleštiček, vložte do omáčky a promíchejte. Není nutné přidávat sýr ani bylinky, ale pokud jinak nedáte, klidně použijte strouhaný parmazán a nasekanou hladkolistou petržel.