Špagety s rajčaty, fetou a bazalkou

Doba přípravy: Do 30 minut
Počet porcí: 6
Špagety s rajčaty, fetou a bazalkou Foto: Špagety s rajčaty, fetou a bazalkouFoto: profimedia.cz

Těstoviny nemohou nikdy zklamat. Připravte si je na klasický středomořský způsob – s rajčátky, bazalkou, slaným sýrem a parmazánem.

Suroviny
Postup
1

Těstoviny uvařte podle instrukcí na obalu.

2

Na velké pánvi rozehřejte olivový olej a opékejte na něm cherry rajčátka, dokud nezačnou praskat a otevírat se. Pár jich rozmačkejte, aby vznikla omáčka. Do pánve přidejte česnek a ochuťte solí, pepřem a cukrem. Potom přidejte na kousky nadrobenou fetu a nahrubo nasekanou bazalku.

3

Těstoviny slijte a vmíchejte do omáčky. Posypte nastrouhaným parmazánem a opraženými piniovými oříšky a podávejte.