Špagety s pečeným česnekem a citronem

Doba přípravy: Do 1 hodiny
Počet porcí: 2
Špagety s pečeným česnekem a citronem  Foto: Špagety s pečeným česnekem a citronem Foto: S vášní pro jídlo

Těstoviny jsou jednoduché na přípravu a dají se s nimi vymyslet vynikající kombinace chutí. Dnešní recept vyžaduje upečení celých palic česneku, upečený česnek totiž vytvoří slaďoučkou pastu, která obalí špagety. Citron navíc chuť odpíchne a chilli dodá příjemnou hořkost.

Suroviny
Postup
1

Troubu předehřejte na 200 °C, vložte do ní palice česneku a pečte je doměkka 20–30 minut. Upečené palice nechte vychladnout a měkký česnek vyloupejte ze slupek.

2

Těstoviny uvařte al dente.

3

Na pánvi na oleji nechte prohřát česnek, který vařečkou rozmělněte na kaši, přidejte trochu soli, nadrobno nasekané chilli a citronovou kůru.

Přidejte do pánve špagety, vše společně promíchejte, aby česnek rovnoměrně obalil těstoviny a vše zakápněte citronovou šťávou. Hotové špagety stáhněte z plotny a vmíchejte do nich nasekanou bazalku a parmazán.