Špagety s citronovou omáčkou

Doba přípravy: Do 30 minut
Počet porcí: 4
Špagety s citronovou omáčkou Foto: Špagety s citronovou omáčkouFoto: isifa.com

Jednoduché, rychlé a svěží jídlo, které skvěle pasuje k létu. Stačí jen pár ingrediencí a chvilka času a rázem vykouzlíte pokrm plný slunce.

Suroviny
Postup
1

Špagety uvařte ve slané vodě „al dente“ podle návodu.

2

Očistěte, opláchněte a opatrně otřepejte rukolu. Citron omyjte horkou vodou, do sucha vytřete a naškrábejte z něho asi lžíci tenkých proužků kůry. Pak citron překrojte a vymačkejte šťávu. Citronovou kůru a asi 4 lžíce šťávy smíchejte s olivovým olejem.

3

Pomocí škrabky na brambory si připravte plátky parmezánu. Špagety slijte, krátce nechte odkapat a smíchejte je s citronovo-olivovým mixem a s asi 2/3 parmezánu a nechte krátce prohřát. Pak je ochuťte solí a pepřem, vmíchejte rukolu. Porce posypte zbývajícím parmezánem.