Špagety s cherry rajčátky, fetou a rukolou

Doba přípravy: Do 30 minut
Počet porcí: 6
Špagety s rajčátky a fetou Foto: Špagety s rajčátky a fetouFoto: isifa.com

Výrazná chuť fety a česneku se skloubí se sladkostí rajčátek a štiplavou chutí rukoly. Skvělá směs na špagety, gnocchi, ale i na tousty.

Suroviny
  • špagety 500 g
  • stroužky česneku, oloupané a rozkrojené napůl 15 ks
  • rukola velká hrst
  • sýr feta, nadrobený na kousky 250 g
  • sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
1

Nejprve dejte do velkého hrnce s osolenou vařící vodou vařit těstoviny. Hlídejte je, aby byly uvařené al dente – tedy na skus.

2

Mezitím si na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm, na mírném ohni, rozpůlené stroužky česneku dozlatova. Pozor, nesmí se připálit! Přidejte rajčátka a míchejte, dokud se z rajčat nezačne loupat slupka.

3

Sejměte pánev z ohně a vmíchejte rukolu a nadrobený sýr Feta. Dochuťte solí a pepřem a do směsi vmíchejte uvařené těstoviny.