Snídaňový sendvič s lososem a vejcem

Doba přípravy: Do 30 minut
Počet porcí: 2
Snídaňový sendvič s lososem a vejcem Foto: Snídaňový sendvič s lososem a vejcemFoto: Slepičárna blog

Dobře udělaný sendvič je pro nedělní brunch to pravé! Když do něj přidáte domácí volské oko a čerstvě orestovaného lososa, budete chtít, aby neděle nikdy neskončila. :P

Článek

10x neodolatelný sendvič Foto:

10x neodolatelný sendvič

Sendvič je ideálním parťákem na cesty, ale také na "piknikování". A jelikož se blíží čas letního polehávání v parcích, připravili jsme pro vás výběr několika famózních...

Suroviny
  • filet lososa 200 g
  • sůl, pepř
  • troška hladké mouky na obalení
  • kvalitní majonéza 100 ml
  • kyselá okurka 1 ks
  • plnotučná hořčice 1 lžička
  • pár kapek Tabasca
  • růžová cibule 1 ks
  • máslo 1 ks
  • třtinový cukr 1 lžíce
  • vejce 4 ks
  • toustový chléb 4 plátky
  • hladkolistá petrželka
Postup
1

Filet lososa osolte, opepřete a zlehka obalte v mouce, bude lépe držet tvar. Na pánvi rozehřejte trošku olivového oleje a lososa orestujte dozlatova ze všech stran. Když je čerstvý, vůbec se nebojte připravit ho medium.

2

Mezitím si připravte domácí tatarku. Smíchejte majonézu s nasekanou šalotkou, přidejte nastrouhanou okurku, hořčici a Tabasco. Dochuťte solí a pepřem.

3

Orestovaného lososa dejte stranou, nechte ho odpočívat. Na jiné pánvi rozehřejte máslo, přidejte na plátky nakrájenou cibuli, zasypte cukrem a zlehka zkaramelizujte.

4

Na stejné pánvi, kde byl losos, si udělejte volská oka. Můžete přidat trošku oleje. Vajíčka rozklepněte, osolte, opepřete a nechte bílek zatáhnout. Žloutek by měl po rozkrojení téct. Toustové chleby opečte z obou stran dozlatova.

5

Zkompletujte sendviče. Na spodní toust dejte tatarku, na ni jedno volské oko, navrch na plátky nakrájeného lososa, na něj druhé volské oko, zasypte zkaramelizovanou cibulkou a nasekanou petrželkou. Přiklopte a snězte.

Slepičárna blog Foto: Slepičárna blog

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

www.slepicarna-blog.cz