Smažená rýže s vejcem

Doba přípravy: Do 1 hodiny
Počet porcí: 2
Smažená rýže s vejcem Foto: Smažená rýže s vejcemFoto: Kitchen Story

Smažená rýže je skvělá jako rychlá večeře nebo jídlo na cesty. Navíc pokud vám zbyde uvařená rýže z předešlého dne, je to skvělý důvod připravit si tenhle recept.

Článek

Rýžová frittata s paprikami Foto:

Využijte zbylé přílohy k přípravě výborných jídel. Rýže, těstoviny i brambory si zaslouží druhou šanci!

Zbyly vám po přípravě večeře uvařené brambory nebo rýže? Uvařili jste příliš mnoho těstovin? Rozhodně je nevyhazujte, ale schovejte je do lednice a máte základ na večeři...
Suroviny
  • dlouhozrnná divoká rýže 200 g
  • cibule 1 ks
  • česnek 2 stroužky
  • mrkev 2 ks
  • fenykl 1 ks
  • hladkolistá petržel 1 hrst
  • olej na smažení
  • sůl, pepř
  • K servírování:
    vejce 2 ks
  • olej na smažení
  • sůl, pepř
  • klíčky řeřichy
Postup
1

Rýži uvařte podle návodu na obalu. Skvěle se hodí i rýže, která vám zbyla z předešlého dne.

2

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Rozpalte pánev, přidejte olej a cibuli. Chvíli restujte, přidejte česnek a restujte dosklovata.

3

Mrkev očistěte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Fenykl nakrájejte na tenké plátky a společně s mrkví přidejte na pánev. Chvíli opékejte a přidejte uvařenou rýži.

4

Dochuťte nasekanou petrželovou natí, solí a pepřem.

5

Rozpalte menší pánev s olejem a vyklepněte na ni vejce a pozvolna nechte smažit. Osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Smaženou rýži nandejte na talíř, přidejte osmažené vejce a zasypte klíčky řeřichy.