Sezamové lepkavé kuře

Doba přípravy: Do 30 minut
Počet porcí: 4
Sezamové lepkavé kuře Foto: Sezamové lepkavé kuřeFoto: All

Recepty s masem v lepkavé omáčce nás opravdu baví. Skvěle se k nim hodí sezamová semínka, čerstvá jarní cibulka a jako příloha rýže nebo některé asijské nudle.

Suroviny
  • vejce, lehce rozšlehané 1 ks
  • kukuřičný škrob 3 lžíce
  • sůl 1/4 lžičky
  • česneková sůl 1/2 lžičky
  • sladká paprika 1 lžička
  • kuřecí prsa nakrájená na kostky 3 ks
  • Omáčka:
    česnek, oloupaný a prolisovaný 2 stroužky
  • rýžový ocet 1 lžíce
  • med 2 lžíce
  • sladká chilli omáčka 2 lžíce
  • kečup 3 lžíce
  • hnědý cukr 2 lžíce
  • K podávání:
    vařená rýže
  • sezamová semínka 2 lžíce
  • jarní cibulka, pokrájená
Postup
1

Olej rozehřejte na velké hluboké pánvi. Mezitím dejte do jedné misky prošlehané vejce, do další škrob a do třetí vsypte mouku, sůl, pepř, česnekovou sůl, papriku a dobře promíchejte.

2

Kostky kuřecího obalte ve škrobu, poté ve vajíčku a následně v kořeněné mouce.

3

Vložte do pánve a restujte na vysokém plameni 6–7 minut dohněda. Lepší bude, když množství masa rozdělíte na dvě várky. Jakmile je maso hotové, přendejte do mísy vyložené papírovou utěrkou.

4

Všechny ingredience na omáčku dejte do horké pánve, promíchejte a nechte probublávat, dokud se omáčka nezredukuje asi na třetinu (2–3 minuty).

5

Do omáčky vraťte hotové maso a dobře promíchejte, aby se dostatečně obalilo. Povařte 1–2 minuty.

6

Vypněte plotnu a rozdělte maso do čtyř misek. Podávejte s rýží, zasypané sezamem a jarní cibulkou.