Serpentini s chorizem

Doba přípravy: Do 30 minut
Počet porcí: 4
Serpentini s chorizem Foto: Serpentini s chorizemFoto: www.panzani.cz

Těstoviny s touto španělskou pochoutkou si opravdu zamilujete! Stačí jen pár minut a perfektně dochucené a voňavé jídlo je na světě!

Suroviny
  • těstoviny serpentini 400 g
  • klobása chorizo 100 g
  • žlutá paprika 1 ks
  • česnek 2 stroužky
  • rajčata z plechovky 500 ml
  • olivový olej 1 lžíce
  • smetana 150 ml
  • parmazán 80 g
  • lístky bazalky
Postup
1

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.

2

V hrnci na olivovém oleji orestujte na kostičky nakrájenou klobásku, přidejte nasekaný česnek a proužky ze žluté papriky.

3

Po dvou minutách zalijte rajčaty a vše provařte asi pět minut.

4

Dochuťte solí a pepřem. Hotovou omáčku zjemněte smetanou a nechte zhoustnout.

5

Do takto připraveného základu vmíchejte těstoviny a vše prohřejte. Podávejte s lístky bazalky a hoblinkami z parmazánu.