Salát z pečených chilli paprik se sýrem feta

Doba přípravy: Do 1 hodiny
Počet porcí: 4–6
Salát z pečených chilli paprik se sýrem feta  Foto: Salát z pečených chilli paprik se sýrem feta Foto: kuchařka Jednoduchý stůl

Velmi chutný salát vám připomene dovolenou v Řecku. Pálivé papriky odrůdy Sweet Banana nebo Bullhorn se hodí do toho receptu naprosto přesně, a to pro svoji lehce nasládlou chuť a pouze lehkou pálivost, díky čemuž nepřebijí chuť ostatních ingrediencí.

Suroviny
Postup
1

Předehřejte troubu s vrchním grilem na nejvyšší teplotu. Papriky podélně rozpulte a narovnejte na pečicí plech, slupkou směrem nahoru, a dejte je pod rozpálený gril. Grilujte je tak dlouho, dokud se na paprikách neudělají puchýře po celé jejich délce.

2

Přemístěte je do velké mísy, zakryjte potravinovou fólií a nechte stranou zchladnout. Poté odstraňte případné zčernalé části slupky, stonky a semínka. Papriky znovu podélně překrojte na poloviny a vložte je do hlubokého talíře.

3

V míse spolu vyšlehejte olivový olej a ocet, poté přidejte česnek, oregano, bazalku, kapary a olivy. Dobře promíchejte a vzniklým dresinkem papričky přelijte. Talíř přikryjte potravinovou fólií a dejte do ledničky až do doby servírování.

4

Těsně před podáváním rozdrobte po povrchu salátu sýr feta a podávejte s listy červené salátové čekanky nebo rokety.