Salát z grilovaných paprik
Doba přípravy: Do 30 minut
Počet porcí: 4

Sezona grilování už je v plném proudu a na své si přijdou i vegetariáni. Připravte si třeba skvělý salát z grilovaných paprik, bylinek a sýru feta.
Suroviny
- velká paprika (červené a žluté) 3 ks
- čerstvá máta
- hladkolistá petrželka
- sůl
- sýr feta 50 g
- rukola 1 hrst
Postup
1
Celé papriky položte na gril a nechte opéct ze všech stran do černa, trvá to asi 15 minut. Papriky vložte do mísy, zakryjte potravinovou fólií a nechte trochu zchladnout. Papriky zbavte jádřinců a oloupejte slupku.
2
Papriky nakrájejte na proužky, přidejte mátu, petrželku a rukolu. Dobře zamíchejte a dochuťte solí, pepřem, olivovým olejem a balzamikovým octem. Na závěr do salátu přimíchejte i sýr feta, který jste rozdrolili mezi prsty.