Salát s červenou řepou a zapečeným kozím sýrem

Doba přípravy: Do 1,5 hodiny
Počet porcí: 5
Salát s červenou řepou a zapečeným kozím sýrem Foto: Salát s červenou řepou a zapečeným kozím sýremFoto: Darina Křivánková

Pokud si rádi dáváte k večeři saláty, je potřeba kromě zeleniny přidat i něco navíc, aby vás jídlo dostatečně zasytilo. Zapečený kozí sýr a vlašské ořechy dodají dostatek bílkovin a zdravých tuků. A navíc si vážně moc pochutnáte!

Kulinární pořad Hrdina kuchyně sledujte každou sobotu na Primě!

Suroviny
  • Salát:
    červená řepa 3 ks
  • rukola 2 hrsti
  • polníček 2 hrsti
  • kozí sýr s bílou plísní 500 g
  • vlašské ořechy 1 hrst
  • cherry rajčátka (i více barev) 1 hrst
  • velká bílá bageta 1 ks
  • máslo 3 lžíce
  • Dresink:
    rostlinný olej 6 lžic
  • bílý vinný ocet 2 lžíce
  • med 1 lžíce
  • dijonská hořčice 1 lžíce
  • sůl a čerstvě mletý bílý pepř
Postup
1

Troubu rozehřejte asi na 180 °C, řepu zabalte do alobalu a pečte asi hodinu. Počkejte, až řepa vychladne a teprve poté ji oloupejte.

2

Bagetu nakrájejte na kostičky a opečte je na sucho na pánvi. Jakmile začnou kostičky chytat barvu, promíchejte je s máslem, udrží se více křupavé.

3

Ingredience na dresink dejte do zavařovací sklenice a důkladně protřepejte.

4

V míse promíchejte přepůlená rajčata s rukolou, polníčkem a dresinkem. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte. Přidejte na půlměsíčky nakrájenou červenou řepu, kostičky opečené bagety a ořechy. Salát rozdělte na talíře.

5

Sýr pokrájejte na plátky a krátce zapečte pod grilem, povrch by měl lehce zezlátnout. Opečený sýr pak nandejte na jednotlivé porce salátu.

Článek

Gratinovaný kozí sýr  Foto:

25 nejlepších receptů s kozím sýrem, které budete chtít vyzkoušet

Pokud patříte mezi milovníky kozího sýra, právě jste narazili na zlatý důl :) Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty, ve kterých tato pochoutka hraje prim. A pokud si k...