S Klárou v kuchyni: Fazolový salát s tuňákem a vejci

Doba přípravy: Do 30 minut
Počet porcí: 4
Fazolový salát s tuňákem a vejci  Foto: Fazolový salát s tuňákem a vejci Foto: Klára Michalová - @sklarouvkuchyni

Tvaroh je základem mnoha výborných pomazánek a salátů. Navíc je plný bílkovin stejně jako luštěniny a vejce. Tento salát je díky tomu nabitý proteiny, ale hlavně je plný skvělých chutí, které dokonale ladí dohromady!

Článek

Rychlé recepty z fazolí Foto:

16 bleskových receptů z plechovky fazolí

Jsou dny, kdy se hodí mít pár receptů, které zvládnete uvařit z domácích zásob a pokud možno do půl hodiny. Pokud vám ve spíži nechybí plechovka fazolí, máte z poloviny...
Suroviny
  • nízkotučný tvaroh 1 ks (250 g)
  • majonéza 2 lžíce
  • hrubozrnná hořčice 1 lžička
  • vejce, natvrdo uvařená, zchlazená a oloupaná 5 ks
  • kyselé okurky 2 ks
  • řapíkatý celer 1 řapík
  • jarní cibulka 1 ks
  • čerstvá pažitka, nasekaná 1 hrstička
  • máslové fazole (butter beans) 1 plechovka (400 g)
  • tuňák ve vlastní šťávě nebo oleji 2 malé plechovky po 80 g
  • sůl a čerstvě namletý pepř
  • citronová šťáva podle chuti
Postup
1

Do velké mísy dejte tvaroh, majonézu a hrubozrnnou hořčici. Přidejte natvrdo uvařená vejce nakrájená na větší kostičky, kyselé okurky, řapíkatý celer a jarní cibulku nakrájené na malé kostičky, nadrobno nasekanou pažitku, slitou plechovku máslových fazolí a slitého tuňáka.

2

Osolte, opepřete a dochuťte citronovou šťávou. Vše jemně zamíchejte a podávejte s dobrým chlebem.