Růžičková kapusta s žampiony a vejci

Doba přípravy: Do 30 minut
Růžičková kapusta s žampiony a vejci Foto: Růžičková kapusta s žampiony a vejciFoto: Češka z Česka

Růžičková kapusta je košťálová zelenina, kterou koupíte většinou bez košťálu, pouze malé roztomilé kuličky - růžičky. Kupujte pevné, zelené a zavřené kusy. V lednici vám vydrží několik dní a jejich příprava je jednoduchá. Zkuste třeba tento recept, růžičkovou kapustu s žampiony a vejci.

Článek

Plněné kapustové listy  Foto:

18 báječných receptů z kapusty a kadeřávku

Kapusta patří v Čechách mezi tradiční podzimní suroviny. Ať už si vyberete klasickou hlávkovou kapustu, nebo vynikajicí kadeřávek, snadno je proměníte ve výtečná hřejivá...
Suroviny
Postup
1

Na oleji osmahněte dozlatova nakrájenou cibulku spolu se žampiony.

2

Přidejte na čtvrtky nakrájenou růžičkovou kapustu, kterou před nakrájením propláchněte ve vroucí vodou a nechte okapat. Opékejte 5 min, dokud kapusta nezměkne.

3

Když je kapusta měkká, přidejte prolisovaný česnek. V pánvičce vytvořte důlek a rozklepněte do něj vajíčka podle počtu porcí, osolte a opepřete.