Rohlíky bez kynutí

Doba přípravy: Do 1 hodiny
Počet porcí: 8 ks
Rohlíky bez kynutí Foto: Rohlíky bez kynutíFoto: V kuchyni vždy otevřeno

Na domácí pečivo nedáme dopustit, proto vám velice rádi přinášíme recept na rohlíky, jejichž příprava je opravdu snadná. Nemusí totiž vůbec kynout! :)

Suroviny
  • mléko 250 ml + na potření
  • rozpuštěné máslo 25 g
  • čerstvé droždí 25 g
  • cukr 1 zarovnaná lžička
  • sůl 1 lžička
Postup
1

Nejprve připravte kvásek. Odeberte 100 ml mléka, trochu ho zahřejte, aby bylo vlažné. Přisypte cukr a rozdrobte do něj droždí. Kvásek nechte v teple asi 15 minut vzejít.

2

Mouku promíchejte se solí, přilijte kvásek, rozpuštěné máslo a vypracujte hladké nelepivé těsto. To ihned rozdělte na dva bochánky, které vyválejte na kulaté placky cca 3–5 mm silné. Rozdělte je na čtyři výseče a srolujte od širokých konců. Cíp by měl být dole a na něj rohlíky položte na plech vyložený pečicím papírem.

3

Troubu rozehřejte na 180 °C. Rohlíky nechte na plechu 15 minut, poté je potřete mlékem a pečte 20 minut dozlatova.