Profumo di limone

Doba přípravy: Do 30 minut
Počet porcí: 4
Profumo di limone Foto: Profumo di limoneFoto: archiv Rummo těstoviny

Dobré těstoviny nepotřebují složité omáčky. Nejlépe si je vychutnáte v tom nejjednodušším provedení. Zkuste třeba tradiční italský recept s citronem, mátou a ančovičkami, který je osvěžující a ideálně ladí k létu!

Suroviny
  • těstoviny Rummo Linguine 500 g
  • chemicky neošetřené citrony 2 ks
  • čerstvá máta 1 snítka
  • ančovičky naložené v oleji 4 filátka
  • italský extra panenský olivový olej (např. Monini) 3 lžíce
  • česnek 1 stroužek
Postup
1

Na pánvi na olivovém oleji osmahněte stroužek česneku (ovoňte olej), přidejte filety z ančoviček a krátce osmahněte (měly by se v oleji postupně rozpustit). Vlijte šťávu z jednoho citronu a prohřejte.

2

Mezitím uvařte těstoviny ve slané vroucí vodě dle návodu (Rummo Linguine přibližně 10 minut), slijte a vmíchejte do připravené omáčky.

3

Na závěr vmíchejte nasekanou mátu a nastrouhanou kůru z citronu.