Profumo di limone
Doba přípravy: Do 30 minut
Počet porcí: 4

Dobré těstoviny nepotřebují složité omáčky. Nejlépe si je vychutnáte v tom nejjednodušším provedení. Zkuste třeba tradiční italský recept s citronem, mátou a ančovičkami, který je osvěžující a ideálně ladí k létu!
Suroviny
- těstoviny Rummo Linguine 500 g
- chemicky neošetřené citrony 2 ks
- čerstvá máta 1 snítka
- ančovičky naložené v oleji 4 filátka
- italský extra panenský olivový olej (např. Monini) 3 lžíce
- česnek 1 stroužek
Postup
1
Na pánvi na olivovém oleji osmahněte stroužek česneku (ovoňte olej), přidejte filety z ančoviček a krátce osmahněte (měly by se v oleji postupně rozpustit). Vlijte šťávu z jednoho citronu a prohřejte.
2
Mezitím uvařte těstoviny ve slané vroucí vodě dle návodu (Rummo Linguine přibližně 10 minut), slijte a vmíchejte do připravené omáčky.
3
Na závěr vmíchejte nasekanou mátu a nastrouhanou kůru z citronu.