Pórková polévka s quinoou a cizrnou

Doba přípravy: Do 30 minut
Pórková polévka s quinoou a cizrnou Foto: Pórková polévka s quinoou a cizrnouFoto: archiv FTV Prima / Karolína domácí kuchařka

Rychlá polévka plná zdravých ingredienci – navíc díky cizrně a bramborám vás dostatečně zasytí!

Kulinární pořad Karolína, domácí kuchařka sledujte každou neděli na Prima LOVE!

Suroviny
Postup
1

Předem (klidně i předchozí den) si předvařte cizrnu podle návodu na obalu, dejte vařit doměkka.

2

V den přípravy očistěte pórek a nakrájejte ho na kolečka. Brambory oškrábejte a nakrájejte na kostičky o hraně cca 2 cm.

3

Quinou dejte do hrnku a zalijte cca 1 dcl vody a promíchněte, aby byla zrnka ponořená – je dobré ji nechat nejprve 5 minut nabobtnat.

4

V kastrolu rozpusťte máslo, dejte na něj pórek i brambory a oboje společně cca 5 minut opékejte. Pak zalijte 0,8 l vroucí vody, přijdejte namočenou quinou, sůl, pepř, muškátový oříšek, chilli a kari.

5

Přidejte uvařenou cizrnu. Vše společně nechte vařit 15 minut. Poté přidejte prolisovaný česnek a nechte ještě přejít varem. Ochutnejte a můžete osolit a přikořenit, je-li třeba.