Pomerančové muffiny s rebarborou a kardamomem

Doba přípravy: Do 1 hodiny
Počet porcí: 12–15 ks
Pomerančové muffiny s rebarborou a kardamomem  Foto: Pomerančové muffiny s rebarborou a kardamomem Foto: P&G Foodies

Sezona rebarbory je krátká a je potřeba ji hezky využít :) Zkuste z ní připravit tyto báječné muffiny s voňavým orientálním kořením a pomerančovou šťávou a kůrou. Lahodná kombinace, která překvapí a potěší!

Článek

Nejlepší recepty z rebarbory Foto:

7 skvělých receptů z rebarbory

Rebarbora nebo-li reveň je vytrvalá bylina se zelenými až červenými řapíky, které jsou po zimě vítaným zdrojem vitaminů a především svěží chutě.
Suroviny
  • Těsto:
  • med nebo javorový sirup 120 ml
  • nastrouhaná kůra z bio pomeranče 1 lžička
  • šťáva z 1/2 malého pomeranče 40 ml
  • vejce 2 ks
  • nahrubo nastrouhané oloupané jablko 1/2 ks
  • jedlá soda 1/2 lžičky
  • mletý kardamom 1 lžička
  • hladká rýžová mouka 120 g
  • mleté mandle (nemusí být loupané) 70 g
  • rebarbora 2 stonky
  • Na ozdobu:
    pistácie 20 g
Postup
1

Předehřejte troubu na 180 °C. Na plech připravte minimálně 12 malých forem na muffiny.

2

Ve středně velké míse smíchejte olivový olej, javorový sirup, kůru z pomeranče se šťávou z pomeranče, vajíčky a nastrouhaným jablkem. Minimálně půl minuty metlou poctivě míchejte.

3

V druhé míse smíchejte jedlou sodu, prášek do pečiva, mletý kardamom, rýžovou mouku a mleté mandle.

4

Sypkou směs zamíchejte do tekuté směsi a na závěr přidejte na drobné kousky nasekanou rebarboru. Mladou rebarboru není potřeba loupat.

5

Muffinové formy plňte těstem do tří čtvrtin formičky. Navrch zdobte nahrubo nasekanými pistáciemi. Pečte 25–30 minut.