Pomazánka z červené čočky

Doba přípravy: Do 30 minut
Pomazánka z červené čočky Foto: Pomazánka z červené čočkyFoto: FOODLOVER.CZ

Tahle pomazánka je něco na způsob hummusu, ale z červené čočky. Zároveň je víc ochucená, zakápnutá olivovým olejem a zasypaná bylinkami i oříšky – to vše jí dodá na exkluzivitě!

Článek

Super recepty na pomazánky Foto:

18 receptů na nejlepší pomazánky

Receptů na pomazánky má každá rodina v zásobě bezpočet. A není divu... Pomazánka je rychle hotová, můžete ji mazat na chleba, krekry nebo do ní namáčet zeleninu, a...
Suroviny
  • mrkev 1 ks
  • červená čočka 70 g
  • cibule 1 ks
  • česnek 2 stroužky
  • sůl, pepř
  • tahini pasta (volitelné) 1 lžička
  • máta, ořechy na ozdobu
Postup
1

V pánvi si rozehřejte olej, opečte na něm cibuli, stroužek česneku, přihoďte mrkev.

2

Vše společně opečte, přidejte červenou čočku a zalijte vodou.

3

Vše dobře osolte, opepřete, přidejte lžičku kurkumy a vařte tak dlouho, až bude měkká mrkev i čočka.

4

Nakonec vše rozmixujte tyčovým mixérem, dochuťte citronem a lžičkou tahini pasty.

5

Dozdobte sekanými mandlemi a čerstvou mátou, podávejte zakápnuté olivovým olejem.

Pomazánka z červené čočky 2 Foto: Pomazánka z červené čočky; foto: FOODLOVER.CZ