Polévka z bílých fazolí

Doba přípravy: Do 30 minut
Počet porcí: 4
Polévka z bílých fazolí Foto: Polévka z bílých fazolíFoto: Kitchen Story

Vypadá skvěle, je rychlá, ale především výborně chutná. Rozhodně se tedy hodí mít plechovku bílých fazolí vždy po ruce. Výsledná polévka vás zahřeje a perfektně nasytí.

Článek

Fazolová polévka Jókai Foto:

12 x hustá fazolová polévka, která zasytí!

Polévky jsou pro podzimní období typické – krémové se řadí mezi naprosté favority. Na Freshi najdete i řadu skvělých receptů s fazolemi, takže nechybějí ani hřejivé...
Suroviny
  • fenyklová semínka 1 lžička
  • cibule 1 ks
  • česnek 2 stroužky
  • fenykl 1 ks
  • bílé fazole 1 plechovka
  • zeleninový vývar 800–1000 ml
  • vinný ocet 1 lžíce
  • 30% smetana 80 ml
  • olivový olej 2 lžíce
  • sůl, pepř
Postup
1

Hrnec s olejem rozehřejte na středním plameni. Přidejte fenyklová semínka a restujte asi minutu, dokud se hezky nerozvoní.

2

Cibuli a česnek zbavte slupky a nakrájejte na tenké plátky. Stejně tak nakrájejte i fenykl. Nejdříve do hrnce přidejte cibuli a po chvíli přidejte i nakrájený fenykl a česnek. Restujte tak dlouho dokud zelenina nezačne zlátnout.

3

Fazole z plechovky opláchněte pod studenou vodou a přidejte do hrnce. Zalijte 800 ml vývaru, osolte, opepřete a nechte vařit asi 10 minut.

4

Polévku rozmixujte pomocí tyčového mixéru, pokud se vám zdá polévka příliš hustá, přidejte zbylý vývar. Ochuťte vinným octem a pro zjemnění použijte smetanu.

Polévka z bílých fazolí 2 Foto: Polévka z bílých fazolí; foto: Kitchen Story

KITCHEN STORY

… aneb manželé v kuchyni!

Mariku a Jiřího Kučovy spojil nejen svazek manželský, ale i společný koníček, láska k jídlu a vaření. Ten postupně přerostl v jeden z mnoha oblíbených blogů s názvem Kitchen Story. A ten postupně přerostl v tak mimořádně úspěšný projekt, že se mu Marika rozhodla věnovat na plný úvazek. A to celé teď přerostlo v první společnou krásně napsanou a s citem nafocenou kuchařku s názvem Manželé kuchyni…

Vzhledem k Jiřího diagnóze Crohnovy nemoci jsou v ní recepty bezlepkové a bez laktózy, ale i ty klasické. „Rozhodně nejsou nijak dietní, ale určitě jsou zdravější, lehčí, ale poctivé a vymýšlené s respektem k tomu, co zrovna roste a dozrává,“ říká o ní manželská dvojice, pro kterou se vaření a předávání kulinárních zkušeností stalo součástí života.

Kitchen Story II. Foto: