Plzeňský romadur naložený v pivním nálevu

Doba přípravy: Do 10 minut
Počet porcí: 3
Plzeňský romadur naložený v pivním nálevu  Foto: Plzeňský romadur naložený v pivním nálevu Foto: archiv Sedlčanský Hermelín

Dobře naložený sýr je dokonalá chuťovka k pivu. A jak tedy nejlépe takový sýr naložit? No přece do piva!

Článek

Hanácká nálož s fazulou a čočkou  Foto:

13 receptů na neodolatelně dobré nakládané sýry

Nakládané sýry mají v tuzemsku velkou tradici... Vždyť dobře naložený hermelín je stálicí v nabídce mnoha hospod jako oblíbená chuťovka k pivu. Nakládat se ale dají téměř...
Suroviny
  • Sedlčanský romadur 3 ks
  • bílá cibule 1 ks
  • červená cibule 1 ks
  • česnek 3 stroužky
  • nakládané perličkové cibulky 2 lžíce
  • pár kuliček celého pepře
  • mletá červená paprika 1 lžička
  • sůl 1 lžička
  • slunečnicová semínka 1 hrst
  • plzeňské pivo 200 ml
  • hrubozrnná hořčice 2 lžíce
Postup
1

Romadury rozkrojte, posypte z obou stran červenou paprikou a zlehka potřete hrubozrnnou hořčicí, nechte chvíli odležet. Můžete přiklopit.

2

Česnek a obě dvě oloupané cibule nakrájejte na kolečka. Kolečkem červené cibule proložte sýr a přiklopte.

3

Proložené romadury začněte vrstvit do sklenice spolu s červenou a bílou cibulí. Zasypávejte slunečnicovým semínkem. A černým pepřem.

4

Nakonec rozmíchejte v nádobce, ze které se bude dobře nalévat, olej, hořčici, pivo, červenou papriku a sůl. Směsí zalijte sýry tak, aby nebyla sklenice úplně vrchovatá. Zaklapněte a nechte uležet 2 dny při pokojové teplotě. Tento „pivák“ se nejlépe hodí zakusovat pivním rohlíkem a k tomu nesmí chybět kyselá okurka.

Plzeňský romadur naložený v pivním nálevu  Foto: Plzeňský romadur naložený v pivním nálevu; foto: archiv Sedlčanský hermelín

Článek

Nejlepší recepty s pivem Foto:

18 výtečných receptů na vaření s pivem

Pivo je naše národní chlouba a není divu! Zcela nezaujatě lze hrdě prohlásit, že se u nás vaří to nejlepší pivo na světě. A taky se ho u nás nejvíc vypije :) Ale pivo je...