Plněné šneky z chlebového těsta

Doba přípravy: Do 1,5 hodiny
Počet porcí: 12 ks
Plněné šneky z chlebového těsta Foto: Plněné šneky z chlebového těstaFoto: isifa.com

Vegetariánské šneky poslouží jako chuťovka při jakékoliv party. Slaný feta sýr jim dodá ten správný říz.

Suroviny
  • Na těsto:
  • sušené droždí 7 g
  • vlažné mléko 150 ml
  • změklé máslo 30 g
  • vejce 1 ks
  • Na náplň:
    špenát, spařený a okapaný 500 g
  • červené papriky, opečené, bez slupek a nasekané 460 g
  • feta sýr 200 g
  • piniová semínka, opražené 50 g
  • sušené černé olivy s bylinkami 70 g
Postup
1

Těsto: Do mísy nasypte mouku a smíchejte ji s droždím a špetkou soli. Přilijte mléko, přidejte máslo a lehce našlehané vejce a vše promíchejte. Těsto válejte asi 10 minut, dokud nebude hladké a pružné.

2

Na pomoučeném povrchu těsto vyválejte na placku asi 35,5 – 40 cm. Posypte ingrediencemi náplně. Jeden delší okraj ponechejte volný a potřete jej vodou. Zarolujte proti volnému konci tak, aby se těsto vespod spojilo. Odřízněte konce a potom nakrájejte asi na 12 řezů. Rozložte je, včetně konců, na plechy, přikryjte naolejovanou fólií a nechte stát, dokud těsto nevykyne.

3

Předehřejte troubu na 200°C, u plynové na stupeň 6. Kolečka pečte asi 20-25 minut, nebo dokud těsto nebude zlatavé. Vyndejte z trouby a shrňte na mísu. Chlebíky jsou nejlepší teplé.