Pipe rigate s rukolovým pestem a supreme z kukuřičného kuřete

Doba přípravy: Do 1 hodiny
Počet porcí: 4
Pipe rigate s rukolovým pestem a supreme z kukuřičného kuřete Foto: Pipe rigate s rukolovým pestem a supreme z kukuřičného kuřeteFoto: www.panzani.cz

Dnes vám přinášíme tip na recept s těstovinami, který rozhodně stojí za vyzkoušení – obzvlášť pokud máte rádi šťavnaté kuřecí maso a pesto.

Suroviny
  • pipe rigate 400 g
  • kuřecí prsa s kostí a kůží 4 ks
  • větší fenykl 1 ks
  • pomerančový džus 1/2 l
  • rukola 4 hrsti
  • piniové oříšky 30 g
  • česnek 1 stroužek
  • strouhaný parmazán 4 lžíce
  • sůl, pepř
Postup
1

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.

2

Nejprve fenykl očistěte, vykrojte z něj košťál a poté nakrájejte na menší kousky.

3

Takto připravený fenykl dejte do hrnce, zalijte pomerančovým džusem a vařte doměkka.

4

Z rukoly, oříšků, česneku, oleje, soli a parmazánu si připravte pesto. Dá se připravovat v hmoždíři nebo mixéru. Druhý způsob je jednodušší, avšak při delším mixování se pesto zahřívá a může se vám oddělovat. Pokud se vám to stane, dejte ho vychladit a poté znovu promíchejte.

5

Kuřecí prsa osolte, opepřete a opečte z obou stran na oleji. Maso přendejte na plech a dopékejte v předehřáté troubě na 180 °C asi deset minut. Díky kosti je maso šťavnatější.

6

Uvařené těstoviny vložte na pánev, přidejte fenykl i se šťávou z džusu, která vám vznikla, společně prohřejte, stáhněte z ohně a promíchejte s pestem.

7

Těstoviny nandejte na talíř a na ně posaďte překrojené kuřecí prso.

Všechny recepty, které Zdeněk Pohlreich připravil s Panzani, najdete na webové stránce Panzani.

Tohle je opravdová lahůdka. A kdyby se vám nechtělo náhodou dělat kuře, vůbec to nevadí, tyhle těstoviny fungujou dobře i samy o sobě!

Poutak Panzani 5 Foto: