Penne s králičím ragú na boloňský způsob

Doba přípravy: Do 1,5 hodiny
Počet porcí: 4
Penne s králičím ragú na boloňský způsob Foto: Penne s králičím ragú na boloňský způsobFoto: www.panzani.cz

Boloňská omáčka z mletého masa je velmi populární a ta tradiční se připravuje z hovězího masa. Proč ale nevyzkoušet něco trochu jiného, třeba králičí ragú!

Suroviny
  • těstoviny penne 400 g
  • olivový olej 2 lžíce
  • králičí maso 300 g
  • slanina 3 plátky
  • česnek 5 stroužků
  • mrkev 2 ks
  • pastiňák 2 ks
  • řapíkatý celer 2 ks
  • červená cibule 2 ks
  • plechovka drcených rajčat 2 ks
  • světlé pivo 500 ml
  • bobkové listy 2 ks
  • snítka tymiánu
  • snítka rozmarýnu
  • šťáva z půlky citrónu
  • celá skořice 1 ks
  • cukr 1 lžíce
  • parmazán
  • sůl, pepř
Postup
1

Uvařte penne podle instrukcí na obalu.

2

Namelte nahrubo králičí maso, nakrájejte mrkev, pastinák a řapíkatý celer na malé kostičky (nebo je nastrouhejte nahrubo).

3

Ve velkém kastrolu s olejem orestujte na kostičky pokrájenou slaninu s kořenovou zeleninou. Po asi 5 minutách přidejte nasekanou červenou cibuli a česnek.

4

Jakmile zelenina změkne, přidejte králičí maso a orestujte. Ochuťte solí, pepřem, rajčatovým protlakem, cukrem, přidejte drcená rajčata a pivo.

5

Přidejte pytlík s tymiánem, rozmarýnem, skořicí a bobkovým listem. Nechte vřít po dobu 15 minut. V průběhu této doby bylinky a koření příjemně omáčku dochutí.

6

Nakonec osvěžte omáčku šťávou z citrónu. Vyjměte bylinky a vmíchejte uvařené těstoviny. Dozdobte jednotlivé porce parmazánem.

Všechny recepty, které Zdeněk Pohlreich připravil s Panzani, najdete na webové stránce Panzani.

Králíka na smetaně nebo na česneku zná asi každej. Tak zkuste něco jinýho! Tyhle těstoviny s králičím ragú rozsekají všechny u stolu!

Pouták Panzani 6 Foto: