Pečené brambory s kozím sýrem a pažitkou

Doba přípravy: Do 1 hodiny
Počet porcí: 1
Pečené brambory s kozím sýrem a pažitkou Foto: Pečené brambory s kozím sýrem a pažitkouFoto: Miluji svůj život

Recepty ze šuplíčku jednoduchých jídel se hodí vždy – nezaberou moc času, nezašpiní tolik nádobí, ale stejně si pochutnáte. Právě takovým jídlem jsou tyto pečené brambory!

Článek

Hasselback brambory s konfitovaným česnekem Foto:

22 super receptů na oblíbené pečené brambory

Brambory jsou jednou ze základních surovin české kuchyně, a proto se není co divit, že je máme tak rádi ve všech podobách. Pomiňme protentokrát bramboráky, bramborové...
Suroviny
Postup
1

Troubu předehřejte na 190 °C. Brambory pořádně omyjte a očistěte.

2

Brambory na několika místech propíchejte vidličkou, vetřete do nich sůl a olej a dejte je do malé zapékací misky.

3

Misku s bramborami dejte do vyhřáté trouby a pečte 50 minut.

4

V misce smíchejte žervé, kozí sýr, jogurt, posekanou pažitku a pepř.

5

Upečené brambory rozřízněte navrchu do kříže, dejte je na talíř a přikryjte je směsí ze žervé, jogurtu, kozího sýru a pažitky.

6

Posypte ještě pažitkou, zakápněte olivovým olejem a jezte.