Ovesná kaše "golden milk"

Doba přípravy: Do 10 minut
Počet porcí: 2
Ovesná kaše "golden milk" Foto: Ovesná kaše "golden milk"Foto: blog Tvoříme domov

Tato kaše vás po ránu rozhodně pořádně probere, má totiž pořádný říz po slušném množství koření. Golden milk, tedy zlaté mléko, vznikne smícháním teplého mléka s kurkumou – to pak uvolní tělo a pomáhá při nespavosti.

 

Tip: na kaši můžete použít sójové mléko s příchutí vanilky, které sladké je, pak už není třeba ničím doslazovat.

Článek

Mandlová kaše Foto:

Zdravé snídaně: oblíbené kaše 8x jinak

Náš dnešní výběr zaujme především milovníky sladkých a zdravých snídaní – rozhodli jsme se totiž dát na hromadu nové recepty, kde figurují oblíbené kaše! :)
Suroviny
  • rostlinné mléko 1 a 1/2 hrnku
  • jemné ovesné vločky 1/2 hrnku
  • mletá kurkuma 3/4 lžičky
  • mletá skořice 1/4 lžičky
  • mletý zázvor 1/4 lžičky
  • špetka mletého pepře
  • špetka soli
  • kokosový olej 1 lžička
  • javorový sirup/med 1/2 lžíce
  • ovoce a semínka k podávání
Postup
1

Do rendlíku vlijte mléko a přidejte všechny ostatní suroviny (kromě ovoce a semínek na závěrečné posypání).

2

Za občasného míchání přiveďte k varu, poté za častého míchání vařte zhruba 5–8 minut, dokud kaše nezíská tu správnou konzistenci.

3

Rozdělte do misek a ozdobte vším, co máte rádi a přijde vám pod ruku.

Ovesná kaše "golden milk" 2 Foto: Ovesná kaše "golden milk"; foto: blog Tvoříme domov

Tvoříme domov Foto:

Doma chutná nejlépe!

Blog Tvoříme domov vznikl z jednoho zásadního důvodu – abych se na mateřské nezbláznila. Jsem obyčejná holka s běžnými zájmy, která však pohlíží na jídlo jako na svátek. Mám úctu k surovinám, které nechci „zabít“ zbytečnými průmyslovými produkty. Moje recepty jsou proto velmi jednoduché, často jen ze základních surovin a vždy bez chemie.

Chci ukázat, že zdravé jídlo nebo jeho varianty nemusí být jen podivně vypadající hrouda na talíři. Zároveň však vím, že občas přijde den, kdy si prostě musíme dopřát nějaké bolestné (takové mám tak třikrát do týdne :). Z toho důvodu jsem si oblíbila dezerty nebo chcete-li sladkosti, které poskytnou vše, co naše nervy potřebují, aniž bychom z nich museli mít velké výčitky. Bílou mouku vždy doplním tou celozrnnou, bílý cukr nahrazuji třtinovým nebo jej nepoužiji vůbec a sladím třeba datlemi.

Můj pohled na jídlo je možná jiný, nicméně nijak extrémní. Prostě vyznávám zdravý rozum. Protože bez buřtu pečeného nad ohněm to v létě prostě nejde!