Ovesná kaše "golden milk"

Doba přípravy: Do 10 minut
Počet porcí: 2
Ovesná kaše "golden milk" Foto: Ovesná kaše "golden milk"Foto: blog Tvoříme domov

Tato kaše vás po ránu rozhodně pořádně probere, má totiž pořádný říz po slušném množství koření. Golden milk, tedy zlaté mléko, vznikne smícháním teplého mléka s kurkumou – to pak uvolní tělo a pomáhá při nespavosti.

 

Tip: na kaši můžete použít sójové mléko s příchutí vanilky, které sladké je, pak už není třeba ničím doslazovat.

Článek

Mandlová kaše Foto:

Zdravé snídaně: oblíbené kaše 8x jinak

Náš dnešní výběr zaujme především milovníky sladkých a zdravých snídaní – rozhodli jsme se totiž dát na hromadu nové recepty, kde figurují oblíbené kaše! :)
Suroviny
  • rostlinné mléko 1 a 1/2 hrnku
  • jemné ovesné vločky 1/2 hrnku
  • mletá kurkuma 3/4 lžičky
  • mletá skořice 1/4 lžičky
  • mletý zázvor 1/4 lžičky
  • špetka mletého pepře
  • špetka soli
  • kokosový olej 1 lžička
  • javorový sirup/med 1/2 lžíce
  • ovoce a semínka k podávání
Postup
1

Do rendlíku vlijte mléko a přidejte všechny ostatní suroviny (kromě ovoce a semínek na závěrečné posypání).

2

Za občasného míchání přiveďte k varu, poté za častého míchání vařte zhruba 5–8 minut, dokud kaše nezíská tu správnou konzistenci.

3

Rozdělte do misek a ozdobte vším, co máte rádi a přijde vám pod ruku.