Orientální pečený květák a růžičková kapusta

Doba přípravy: Do 1 hodiny
Počet porcí: 4–6
Orientální pečený květák a růžičková kapusta  Foto: Orientální pečený květák a růžičková kapusta Foto: kuchařka Jednoduchý stůl

Jestli jste ještě nikdy neměli pečenou nebo smaženou růžičkovou kapustu, určitě tenhle recept vyzkoušejte. Pokud jste ji už ochutnali, pak jistě víte, že může být úžasnou zeleninou, když se s ní zachází s láskou a péčí a nerozvaříte-li ji do nehezké patlanice.

Článek

Pečený květák s balzamikem a parmezánem  Foto:

24 receptů s oblíbeným květákem

Nedávno to byla brokolice, tentokrát květák – ten bývá mezi strávníky oblíbenější. Vybrali jsme pro vás recepty, díky kterým si ho oblíbíte ještě víc! :)
Suroviny
Postup
1

Předehřejte troubu na 180 °C. Vyložte si plech pečicím papírem.

2

Než květák nakrájíte na 1 cm tlusté plátky, odstraňte a vyhoďte tlusté košťály a celou hlávku rozčtvrťte. Růžičkovou kapustu zastřihněte a podélně rozkrojte napůl.

3

Ve velké míse smíchejte olivový olej s kořením. Přidejte květák i kapustu a opatrně je v míse převalujte, aby se důkladně v ochuceném oleji obalily.

4

Přemístěte okořeněnou zeleninu na připravený plech. Kapustu dejte na plech rozkrojenou stranou směrem dolů. Pečte v troubě 50 minut nebo dokud květák nezezlátne a kapusta nebude z vrchu křupavá.

5

Upečenou zeleninu dejte na talíř, pokapejte citronovou šťávou a posypejte koriandrovými listy.

Orientální pečený květák a růžičková kapusta  Foto: Orientální pečený květák a růžičková kapusta , Foto: kuchařka Jednoduchý stůl

Jednoduchý stůl

Jednoduchý stůl Foto:

Svěží a báječné recepty pro každý den

Michele Cranston

Více než sto receptů od rychlých a jednoduchých večeří pro všední den podávaných v obyčejné misce přes rodinná jídla moderního vzhledu až po staré dobré recepty na slavnostní a víkendové pokrmy podávané na jednom velkém talíři pro více lidí dohromady a doplněné o různé přílohy.

Recepty jsou moderní, jednoduché a originální. Na jejich přípravu budete potřebovat pouze dostupné suroviny a přísady, které stačí už jen chytře zkombinovat. Získáte osobité jídlo plné vůní a chutí, které si každý zamiluje. V celé knize najdete spoustu rad a informací, jak nejsnáze dosáhnout správný výsledek – tedy jídlo potěšující všechny smysly.

Vydalo nakladatelství Omega.