Omeleta se špenátem a fetou

Doba přípravy: Do 30 minut
Počet porcí: 4
Omeleta se špenátem a fetou  Foto: Omeleta se špenátem a fetou Foto: profimedia.cz

Tuto báječnou omeletu si vychutnejte jako lehkou večeři nebo královskou víkendovou snídani.

Suroviny
  • Omeleta:
    vejce 6 ks
  • mléko 30 ml
  • máslo 50 ml
  • Náplň:
    cibule, oloupaná a nakrájená najemno 1 ks
  • žampiony, očištěné a nakrájené 250 g
  • hladká mouka 1 vrchovatá lžíce
  • plnotučné mléko nebo 12% smetana 350 ml
  • čerstvý špenát 300 g
  • feta, rozdrobená 100 g
Postup
1

Na omelety vyšlehejte vejce s mlékem. Ochuťte solí a pepřem. Rozehřejte trochu másla na nepřilnavé pánvi. Vlijte ¼ vaječné směsi a rychle ji krouživým pohybem rozprostřete po celé ploše a opékejte, dokud nebude hotová. Potom ji vyndejte z pánve a přikryjte fólií, aby nevychladla, zatímco budete dělat další tři.

2

Na náplň rozpusťte zbývající máslo a opečte na něm cibuli a houby, dokud nezměknou. Vmíchejte mouku. Postupně přidávejte mléko a stále míchejte. Pár minut nechte povařit.

3

Přidejte špenát a přikryjte pokličkou. Na mírném ohni vařte pár minut, dokud nebude špenát měkký. Vmíchejte fetu. Náplň naneste na každou omeletu, stočte ji a podávejte.

4

PRIMA TIP: Stejnou náplň můžete použít i do palačinek.