Nejlépe naložená pikantní vejce

Doba přípravy: Do 30 minut
Počet porcí: 8
Nejlépe naložená pikantní vejce  Foto: Nejlépe naložená pikantní vejce Foto: L.A. CREATIVE FOOD

V našich krajích bylo zvykem vejce nakládat, a nakládání potravin je dnes znovu velkým hitem. Vajíček budete mít z Velikonoc nepochybně dost, takže je zpracujte i tímhle lahodným způsobem, podobným nakládání utopenců.

Další originální recepty z vajec natvrdo najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Jarní číslo časopisu Prima FRESH  Foto:

Užijte si krásné jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Jarní číslo časopisu Prima FRESH plné nových, svěžích receptů, které je radost vařit, najdete v prodeji již od 8. března.
Suroviny
  • natvrdo uvařená vejce, oloupaná 8 ks
  • Nálev:
    bílý vinný ocet (nebo 250 ml lihového octa a dvojnásobné množství vody) 500 ml
  • voda 120 ml
  • sůl 1 lžička
  • sušené drcené chilli papričky 1 lžička
  • Dále:
    hřebíček 4–5 ks
  • celá skořice 1 svitek
  • čerstvé chilli papričky různých barev, nakrájené na kolečka 4–6 ks
  • červená paprika nakrájená na proužky 1/2 ks
  • menší bílá cibule nakrájená na plátky a rozdělená na kroužky 1 ks
Postup
1

Všechny přísady na nálev dejte do kastrolu, uveďte na středním stupni do varu a pak nechte na nízkém stupni za občasného promíchání zlehka vařit 10 až 15 minut. Do sklenice nebo sklenic rovnoměrně vkládejte hřebíčky, skořici, chilli papričky, proužky paprik a kroužky cibule s vejci a zalijte mírně zchladlým nálevem.

2

Sklenice uzavřete, nechte vychladnout a vejce pak nechte v ledničce stát asi 2 až 3 týdny, aby dosáhla své optimální chuti.