Nakládaná kotleta s květákovým salátem

Doba přípravy: Do 30 minut
Počet porcí: 4
Nakládaná kotleta s květákovým salátem  Foto: Nakládaná kotleta s květákovým salátem Foto: Kublanka.cz

Ke grilované kotletě nemusí být vždy chleba, hořčice nebo brambory na milion způsobů. Třeba takový květákový salát z celého jídla udělá dokonalou harmonii těla i duše.

Pokaždé, když se zakousnete do nádherně tučné, grilované a šťavnaté kotlety a začnete zpytovat svědomí, jak nezdravě se stravujete, tak utišíte tyto zlé a falešné myšlenky zakousnutím do další porce květákového salátu.

Další recepty na výtečná domácí jídla z blogu Kublanka.cz a jejich nové kuchařky najdete v aktulním čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Letní číslo časopisu Prima FRESH Foto:

Ochutnejte léto s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Letní číslo časopisu Prima FRESH nabízí plnou náruč nových receptů, s kterými si období prázdnin užijete ještě více naplno! Časopis najdete v prodeji již od 7. června, tak...
Suroviny
  • silnější vepřové kotlety 4 ks
  • sůl 4 lžíce
  • voda 1 litr
  • Květákový salát:
    malý květák 1 ks
  • čočka beluga, uvařená 100 g
  • kapary, propláchnuté a nasekané 1 lžíce
  • citron 1 ks
  • čerstvé bylinky (např. hladkolistá petržel, kopr)
  • sůl a čerstvě namletý černý pepř
Postup
1

Ve větší plastové uzavíratelné nádobě rozmíchejte 4 lžíce soli v 1 litru studené vody. Jakmile je sůl rozpuštěná, vložte do láku kotlety, uzavřete a nechte je 1–2 hodiny marinovat v chladničce.

2

Mezitím si připravte květákový salát. Syrový květák rozeberte na větší růžičky a s pomocí mandolíny nebo ostrého nože ho nakrájejte na tenké plátky. Nakrájený květák v míse promíchejte s uvařenou čočkou, najemno nasekanými kapary a najemno nasekanými bylinkami. Těsně před podáváním zakápněte citronem, olivovým olejem. Dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem.

3

Naložené kotlety vyndejte z láku, osušte je papírovými utěrkami a zprudka je grilujte na rozpáleném grilu z obou stran dozlatova. Ihned podávejte s připraveným květákovým salátem.