Mrkvové lívance

Doba přípravy: Do 30 minut
Mrkvové lívance Foto: Mrkvové lívanceFoto: Hodně domácí

Tyto lívance můžete zařadit mezi moučníky, ale skvělé jsou i jako výživná snídaně a pro děti jsou ideální svačinkou. Jsou bohaté na bílkoviny, bez přidaného cukru, a přitom chutnají sladce!

Článek

Palačinky plněné jablky ve slaném karamelu Foto:

Vyzkoušejte báječné recepty na sladké i slané palačinky

Pro přípravu samotných palačinek je potřeba minimum surovin, a přesto z nich snadno vykouzlíte výborné jídlo, na kterém si pochutnají děti i dospělí.
Suroviny
  • syrová mrkev 1 větší ks
  • hodně zralý banán 1 ks
  • tučný jogurt 2 vrchovaté lžíce
  • vejce 2 ks
  • mletá skořice 1/2 lžičky
  • sůl
  • mouka (ideálně mix tapiokové s mandlovou, ale lze použít pohankovou, ovesnou aj.) 1/2–3/4 hrnku
  • kypřicí prášek bez fosfátů 1 lžička
Postup
1

Všechny suroviny, kromě mouky a prášku do pečiva rozmixujte.

2

Poté přidejte mouky s kypřicím práškem a zamíchejte.

3

Nechte odpočinout asi půl hodiny a smažte na mírném plameni. Pro silnější lívance nechte těsto víc husté a naopak.