Meruňkové knedlíky se strouhankou

Doba přípravy: Do 30 minut
Počet porcí: 4
Meruňkové knedlíky se strouhankou  Foto: Meruňkové knedlíky se strouhankou Foto: Johana Pošová

Máloco signalizuje léto a meruňkovou sezonu více než sladké knedlíky, eso české kuchyně. Uvádíme luxusnější verzi, inspirovanou rakouskou gastronomií, s níž lásku k ovocným knedlíkům sdílíme.

Inspiraci, co připravit z báječného letního ovoce najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Letní číslo časopisu Prima FRESH Foto:

Ochutnejte léto s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Letní číslo časopisu Prima FRESH nabízí plnou náruč nových receptů, s kterými si období prázdnin užijete ještě více naplno! Časopis najdete v prodeji již od 7. června, tak...
Suroviny
  • plnotučný tvaroh 250 g
  • vejce 1 ks
  • vanilkový extrakt
  • nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
  • nastrouhaná kůra z 1/2 pomeranče
  • rozpuštěné máslo 20 g
  • čerstvé meruňky
  • Na přelití:
    máslo 100 g
  • trocha nastrouhané pomerančové kůry
Postup
1

V míse dobře prohněťte tvaroh, cukr, vejce, vanilku a kůru. Postupně zapracujte máslo, strouhanku a mouku. Těsto nechte v chladu odpočinout.

2

Z těsta oddělte kousek, zploštěte ho v dlani a zabalte do něj půlku meruňky. Dejte vařit vodu do většího hrnce, lehounce ji osolte a zavařujte do ní knedlíky. Jakmile vyplavou na povrch, jsou uvařené. Nechte je okapat.

3

V hlubší pánvi rozehřejte máslo, osmažte na něm strouhanku a pomerančovou kůru a knedlíky obalte v této směsi nebo je jí přelijte.