Masové ďábelské tousty

Doba přípravy: Do 2 hodin
Masové ďábelské tousty Foto: Masové ďábelské toustyFoto: V kuchyni vždy otevřeno

S touto chuťovkou rozhodně nešlápnete vedle, především u milovníků masových a pikantních jídel.

Článek

Pohanková "ďábelská" topinka Foto:

22 receptů na křupavé topinky, bruschetty či tousty

Starší chléb a bagety se snad v každé světové kuchyni zpracovávají a mnohdy je výsledek neskutečně dobrý. Připravte si doma nápadité topinky nebo tousty, které můžete...
Suroviny
  • libovější bůček 1 kg
  • červené špičaté papriky 5 ks
  • bílé papriky 3 ks
  • vetší rajčata 6 ks
  • celer 200 g
  • česnek 6 velkých stroužků
  • velká cibule 2 ks
  • rajčatový protlak 1 ks (150 g)
  • sladká paprika 1 lžíce
  • chilli paprička podle chuti
  • cukr 1 lžíce
  • ocet 1 lžíce
  • sůl, pepř
Postup
1

Bůček, papriky, cibuli, rajčata a celer nakrájejte na menší kusy. Vše včetně česneku a chilli papriček umelte na masovém mlýnku rovnou do širšího hrnce nebo pekáčku.

2

Osolte, opepřete, přilijte ocet, přimíchejte protlak, posypejte paprikou, cukrem, dobře promíchejte a podlijte 100 ml vody. Nechte vařit při mírnější teplotě asi hodinu a půl. Podle potřeby dochuťte a případně podlévejte. Nakonec by měla být veškerá tekutina odpařená. (Já jsem připravovala v pomalém hrnci na stupeň II cca 4 hodiny.)

3

Pokud byste chtěli směs uchovat, můžete ji uzavřít do krabiček a dát do mrazáku, případně zavařit. Masové směsi je dobré zavařovat dvakrát, vždy hodinu při 80 °C. Prvně zavařte, vyjměte, nechte zcela zchladnout, nejlépe do druhého dne a pak postup opakujte.