Máslové fazole s rozmarýnem a javorovým sirupem

Doba přípravy: Do 1 hodiny
Počet porcí: 2
Máslové fazole s rozmarýnem a javorovým sirupem Foto: Máslové fazole s rozmarýnem a javorovým sirupemFoto: Lahodně s Ellou a přáteli

Tento recept je báječně univerzální. Prostá, a přesto výrazná chuť předuručuje tyto fazole jako skvělou přílohu nebo jako součást víkendového brunche. Každopádně až je ochutnáte, určitě najdete způsob, jak je snídat, obědvat i večeřet.

Článek

Rychlé recepty z fazolí Foto:

16 bleskových receptů z plechovky fazolí

Jsou dny, kdy se hodí mít pár receptů, které zvládnete uvařit z domácích zásob a pokud možno do půl hodiny. Pokud vám ve spíži nechybí plechovka fazolí, máte z poloviny...
Suroviny
  • čerstvý rozmarýn 3 snítky
  • kajenský pepř 1/2 lžičky
  • uzená mletá paprika 1 lžička
  • konzervovaná sekaná rajčata 130 g (asi 1/2 plechovky)
  • javorový sirup 1 lžíce
  • rajčatové pyré 1 lžíce
  • máslové fazole, slité 400 g (1 plechovka)
  • sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
1

Předehřejte troubu na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C).

2

K přípravě tohoto pokrmu použijte ohnivzdorný hrnec s poklicí. Rozpalte trochu olivového oleje a při střední teplotě na něm orestujte česnek dosklovata, nenechte ho zhnědnout. Poté přidejte bylinky, koření, rajčata, javorový sirup, pyré, fazole, sůl a pepř. Uveďte k varu.

3

Když obsah hrnce dosáhne varu, zaklopte ho pokličkou a vložte na 30 minut péct do předehřáté trouby.

4

Před podáváním vyjměte bobkový list a větvičky rozmarýnu (lístky rozmarýnu se v průběhu tepelné úpravy z větviček uvolnily a rozptýlily mezi fazole) a pak už si jen užívejte jejich lahodnou chuť.

Lahodně s Ellou a přáteli Foto:

LAHODNĚ S ELLOU A PŘÁTELI

Ella Woodward

Pokud máte Ellinu první kuchařku a vaříte podle ní, určitě pravidelně odpovídáte na dotazy, čím to, je že vypadáte tak báječně a mladě a možná po vás ostatní také chtějí recepty na ta dobrá jídla, co si nosíte do práce či do školy.

V nové knize se proto Ella zaměřila na občerstvení pro přátele a vymyslela spoustu zdravých a především výborných receptů pro nejrůznější příležitosti – od společné snídaně přes slavnostní oběd, přátelskou večeři či piknik. Ella umí fantasticky kombinovat chutě, vůně a textury potravin a zároveň dbá i na jejich výživovou hodnotu a vliv na zdraví. S Ellou se k němu projíte.

V nakladatelství Omega vyšlo v květnu a má 288 stran.

Článek

Pečené řecké fazole Foto:

Výběr nejlepších receptů pro milovníky fazolí

Luštěniny jsou báječná věc! A fazole obzvlášť :) Existuje jich spoustu druhů, velikostí i barev, ale všechny jsou zdravé, plné bílkovin a navíc stojí pár korun. A...