Malinovo-čokoládový koláč

Doba přípravy: Do 1 hodiny
Malinovo-čokoládový koláč Foto: Malinovo-čokoládový koláčFoto: Hodně domácí

Základem tohoto koláče je křehké těsto, které je v tomto případě bezlepkové. Vše doplňuje lahodná, bohatá čokoláda se smetanou, která nemá chybu. Čerstvé maliny koláč výborně osvěží, ale můžete vyzkoušet i jiné ovoce! :)

Článek

Zahradní koláč Foto:

Nejlepší ovocné koláče od českých foodblogerů

I naši spolupracující čeští foodblogeři si libují v koláčích. Dnes pro vás máme výběr těch ovocných, které rozhodně stojí za vyzkoušení :)
Suroviny
  • máslo 125 g
  • pohanková mouka 180 g
  • mandlová mouka 50 g
  • vejce 1 ks
  • kokosový cukr 2 lžíce
  • sůl
  • smetana ke šlehání 250 ml
  • čokoláda 70% 125 g
  • máslo 1 lžíce
  • maliny
Postup
1

Z mouky, másla, cukru, vajíčka a soli vypracujte těsto a dejte odpočinout do lednice.

2

Poté vyválejte nebo vtlačte do formy, propíchejte vidličkou a pečte na 170 °C cca 20 minut nebo do mírného zhnědnutí. Smetanu co nejvíc zahřejte, ale nevařte, a pak s ní zalijte nalámanou čokoládu a šlehejte dokud neroztaje.

3

Přidejte lžíci másla a opět šlehejte, až je krém hladký a lesklý. Vlijte na upečený a vychladlý korpus. Nechte chvíli vychladnout a ozdobte malinami.